Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Resetati

.

Reginele la Castelul Banfy - AUG 2022

    calatoria mea in lumea designului floral    0 Comentarii
Reginele la Castelul Banfy - AUG 2022

Perioada pandemica de inceput din 2020 nu a fost usoara pentru mine si cred ca nici pentru majoritatea oamenilor din aceasta tara. Am trecut prin diverse stari sufletesti  (neliniste, indignare, resemnare, teama, etc), dar dupa o perioada de timp m-am linistit si am luat lucrurile asa cum au venit. Nu am avut de ales. Toti ai casei se uitau la mine si daca eu eram intr-o stare de teama, de neliniste, aceste emotii erau transmise familiei mele.

Am trecut si eu prin uitat continuu la filme, citit, gatit, mai ales pus masa-ridica-te masa pentru ca atat sotul, cat si copiii nu aveau o anumita ora de mancat din cauza programului haotic de lucru/de la scoala de la inceputul pandemiei.

Eram nelinistita in privinta viitorului nostru si a ceea ce aveam de facut si in acest haos au aparut Andreea Stor si Raluca Sandu care au decis sa sustina cursul de Foundation to Master in Floral Design.

Stiu, o sa ziceti ca ce imi mai trebuia mie cursul pe care il urmasem deja cu 2 ani in urma?

Ei, intalnirile saptamanale cu profesoarele de floristica si cu cursantele, provocarile de a realiza temele in conditiile in care nu puteam iesi din casa si nu aveam acces la florile de la depozit m-au scos din starea de teama, ingrijorare sau letargie si m-au starnit sa fiu creativa.

Si soarele a iesit pe strada cursului de floristica atunci cand s-a decis ca avem posibilitatea de a iesi din casa si de a ne intalni. Ce bucurie!  Astfel a putut fi organizata in august 2020 intalnirea Reginelor de la Castelul Banfy.  Ce bucurie, ce incantare!

Am lucrat aranjamente in kenzan si in burete in cromantica protocalie. Si toate reginele ne-am pregatit accesorii florale: coronite, inele, saluri, gulere, toate o incantare!

Si pentru ca mie imi place sa realizez accesorii florale, am creat si una dintre coronitele de printesa pentru fotomodele.

Totul era pregatit: aranjamentele florale pe mese si pe iarba, candelabrele gata sa fie aprinse, farfuriile lustruite, numai noi trebuia sa mergem sa ne imbracam in rochite si sa ne impodobim cu flori.

Si, exact cand sa plecam spre petrecere, a inceput ploaia.

Cine a auzit de Electric castle stie ca este o traditie ca in zilele evenimentului muzical sa ploua.

Ei, nici de data aceasta nu s-a dezmintit ploaia si s-a pornit exact cand trebuia sa plecam spre petrecere, sa ne facem poze si sa sarbatorim.

Dar picaturile calde ale ploii de vara nu ne-au oprit, ci am dansat si ne-a distrat in ploaie. In poze nu se vede ca picaturile mari de apa s-au distrat alaturi noi. A fost o experienta senzoriala de mult timp uitata! Ne-am udat leaoarca, ne-am schimbat si am avut o cina delicioasa intr-un cort instalat in curtea castelului.

Ce vreme, ce vremuri!

Multumesc, Andreea Stor, pentru experientele deosebite pe care ni le oferi!

Cu drag si incantare,

Mihaela Furtuna

designer florist

Atlasul cu petale

Event Architect: @AndreeaStor

Locatie: Castelul Banfy - Cluj

foto: Ioana Porav

Comentarii

Trebuie sa fii autentificat sa poti posta